Hat palesztint lőtt le az izraeli hadsereg

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg lelőtte a Fatah palesztin mozgalom három tagját szombat reggel a ciszjordániai Nábluszban – közölték palesztin kórházi és biztonsági források.
 

 

Palesztin közlés szerint az izraeli katonák dzsipekkel hajtottak át a ciszjordániai városba, ahol körülvették a két palesztin házát és tüzet nyitottak. Állítólag az izraeli katonák azokat keresték, akik két nappal ezelőtt végeztek egy izraeli telepessel.

Csütörtökön egy izraeli férfit lőttek le palesztin fegyveresek ugyanezen a környéken. A támadást a Fatahhoz közel álló al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű csoport vállalta. Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott a nábluszi behatolásról.

Ugyancsak három palesztin vesztette életét a Gázai övezet és Izrael határán: az izraeli katonák behatolási kísérlet közben lőtték le őket.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szombaton elítélte az izraeli hadsereg által elkövetett gyilkosságokat és az erőszak eszkalációjával vádolta a zsidó államot. Palesztin állásfoglalás szerint a nábluszi akció azt jelzi, hogy Izrael nem érdekelt a békében, meg akarja torpedózni a béketárgyalások újraindítását célzó erőfeszítéseket, s azt akarja, hogy robbanjon is a helyzet.

[popup][/popup]