Zsidóverők rendőrkézen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Fél éves nyomozás után elfogta a rendőrség a Dohány utcai verekedőket. Egy három tagú társaság akkor rugdosott meg egy járókelőt, amikor az kérdésükre megmondta, hogy zsidó származású.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály még a nyáron eljárást indított közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2009. június 30-án éjszaka három fiatalember a VII. kerületi Dohány utca egyik házának kapujában beszélgetést kezdeményezett egy járókelővel, majd megkérdezték tőle, hogy zsidó származású-e. Amikor férfi igennel felelt, a támadók ütni és rúgni kezdték, minek következtében a férfi a földre került. Az orvosi látlelet szerint a sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során kihallgatták az áldozatot, egy, a közelben dolgozó taxist, valamint az áldozattal korábban, a 173-as buszon együtt utazó állampolgárt és a busz sofőrjét. Az eljárás sikeres befejezése érdekében lefoglalták a közelben működő térfigyelő kamerák felvételeit és elemezték azok tartalmát. Az összegyűjtött információk alapján a nyomozók eljutottak a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható támadókhoz, egy 16 éves és egy 18 éves fiatalemberhez.
hirdetés

Harmadik társuk bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása még folyamatban van – fogalmazott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya, amely az ügyben a további eljárást is lefolytatja.

[popup][/popup]