Díszzsidózás, cigányozás, nettó baromság

Írta: Hírszerz? összeállítás - Rovat: Hírek - lapszemle

Egymás felszólításával, lemondásával, szapulásával telt néhány MSZP-s és Fideszes politikus szombatja. Ma megtudhattuk, hogy kedden fellebbentik a fátylat a szocialisták kormányfőjelöltjükről, hogy az MSZP és a Fidesz is a fiatalokért aggódik, illetve még arra is volt idejük, hogy egy fehér lóról vitatkozzanak.
 

Ezzel töltötték a szombatjukat a politikusok

 

Úgy tűnik, a hét első pihenőnapján sem bírták munka nélkül a képviselők – legalábbis számtalan sajtótájékoztatót tartottak, közleményt adtak ki. Csokorba szedtük, hogy mit akart ma tudatni az MSZP és a Fidesz a választókkal.

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai korszak elveheti a jövőt a fiataloktól

Szijjártó Péter szerint a fiataloknak elemi érdekük, hogy visszakapják a jövőt, ehhez viszont alapvető politikai váltásra és változásra van szükség. A politikus szerint a kormány megszorításai hosszú távon veszik el a növekedés lehetőségét az országtól; a megszorítások ugyanis a fogyasztás visszaeséséhez vezetnek, ez a vállalkozások nehéz helyzetbe jutását váltja ki, ami által dolgozók kerülnek az utcára.

Utalt arra is, hogy újabb iskolák bezárása várható, ha az önkormányzatoknak és az oktatásnak jutó költségvetési összeg csökkentése “átmegy a parlamenten”. A gyermekek iskolatejjel való ellátására is már csak fele akkora összeg szerepel a költségvetésben, mint a múlt évben – tette hozzá.

Fehér lovakról is vitáztak ma

A Fidesz szerint az MSZP-s politikusok adták a fehér lovat, Lendvai Ildikó szerint viszont épp a legnagyobb ellenzéki párt. A lóról való ebédidő utáni értekezést Lendvai Ildikó kezdte, amikor felszólította a pártokat, hogy Jobbik által vasárnapra szervezett, Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára emlékező fehér lovas felvonulástól határolódjanak el.
Lendvai Ildikó szerint most már Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is tudnia kell: nem tudja úgy elfordítani a fejét a Jobbiktól, hogy közben összekacsint vele. “Van még mindenkinek ideje, hogy bebizonyítsa, nemcsak nem ő ül a fehér lovon, de nem is ő adja alájuk a lovat” – fogalmazott.

Cser-Palkovics András viszont erre úgy reagált: “A fehér lovat a ’díszzsidózó’ Pásztor Tibor belvárosi MSZP-s politikus adta, de adott egyet a zsidózó és cigányozó XIII. kerületi MSZP-s képviselő: Döry Miklós, és Gyurcsány Ferenc is, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától”. Hozzátette: egy fehér lovat adott Teleki László is, akinek a dolgozata szerint “meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés”.

A balatoni fiatalokról is ment a vita

Elnézéskérésre szólította fel Varga László szocialista országgyűlési képviselő Siófok fideszes polgármesterét, amiért szerinte megsértette a 14-18 év közötti korosztályt az idegenforgalmi adómentesség fenntartása elleni érveivel. Az MSZP-s honatya szerint Balázs Árpád bántóan általánosított, illetve “nettó baromságot” mondott, amikor úgy fogalmazott: a Balatonnál tapasztalható jelenség, hogy létezik egy érinthetetlen, drogbűnözéssel összefonódó csoport, amely mindig eléri, amit akar, mert az MSZP politikusaival kiváló kapcsolatot tart fenn.

A Fidesznek viszont esze ágában sincs elhatárolósdit játszani az MSZP-vel.

A Fidesz és a KDNP a fogyatékosokért aggódott

A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja, hogy a fogyatékkal élők foglalkoztatásától 8,6 milliárd forintot vonna el a jövő évi költségvetésben a kormányzat – erről tartott Soltész Miklós a hét első pihenőnapján sajtótájékoztatót.

Mint mondta, a kormány “egy újabb balegyenessel nem csak megrendíti, hanem végleg földre is küldi” a fogyatékkal élőket foglalkoztató cégeket, intézményeket. Ezrek kerülhetnek utcára és olyan jól szervezett cégek szűnhetnek meg, amelyek nem csak foglalkoztattak, hanem rehabilitációt is megvalósítottak.

Az MSZP még telefonon is rendelkezésre állt

A jövő héten a közoktatás kérdései több formában kerülnek a parlament elé: a felsőoktatási és a szakképzési törvény végszavazása mellett a közoktatási törvénymódosításhoz érkezett javaslatokról is szavaznak, továbbá interpelláció, azonnali kérdés és napirend előtti felszólalás is lesz ebben a témakörben – erről Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetője beszélt az MTI-nek telefonos tájékoztatón szombaton.

Kedden kiderül, ki az MSZP nagyágyúja

Kedden megnevezi miniszterelnök-jelöltjét az MSZP – erősítette meg Kiss Péter a Népszabadság szombati információját a Baloldali Tömörülés rendezvénye előtt. Akkor ugyanis összeülnek a megyei elnökök, az országos elnökség, illetve a párt választási bizottsága és javaslatot tesznek az MSZP kongresszusának a miniszterelnök-jelölt személyére.

Arra a kérdésre, hogy a jelölt Mesterházy Attila frakcióvezető lesz-e, úgy válaszolt: azon a véleményen van, hogy olyan embert kell találni, aki képviselni tudja az MSZP programját a válság utáni Magyarországról. 

[popup][/popup]