Sólyom László a főrabbi emléktáblájánál tiszteleg

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Makó – Sólyom László köztársasági elnök is lerója tiszteletét Kecskeméti Ármin új emléktáblájánál 2009. november 11-én, szerdán 11:15-kor Makón.

Forrás: Délmagyar.hu

 

 

Mint megírtuk, az egykori főrabbi emléktábláját két héttel ezelőtt verték le és törték össze a nevét viselő utcában, a helyére pedig festékszóróval a holokauszt áldozatainak számát megkérdőjelező feliratot fújtak.

A tettes két nap alatt előkerült – azóta a bíróság el is ítélte 20 nap közmunkára, valamint az okozott kár megtérítésére. Ő nem fellebbezett, így az ítélet jogerős.

Információink szerint Sólyom László kérte, hogy az emléktábla helyén főhajtással tiszteleghessen, időközben azonban elkészült az új emléktábla. A látogatás okairól az államfő sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Pach Judit annyit mondott lapunknak: a köztársasági elnök jelenlétével példát szeretne mutatni.

A megemlékezésen ott lesz Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő, a család képviseletében Ferge Zsuzsa, a főrabbi unokája, valamint Urbancsok Zsolt, a Kecskeméti Ármin Egyesület elnöke is, aki úgy nyilatkozott: ma, amikor a szélsőjobboldali eszmék erősödőben vannak, különösen fontosnak tartja az államfő kiállását.

[popup][/popup]