Röntgenszeme van az izraeli védelmi miniszternek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A jobbik eset, ha Amir Perec átlát a tömör, fekete műanyagon. A rosszabbik esetben az izraeli védelmi miniszter hülyét csinált magából, amikor letakart lencséjű távcsövével szemlélte az izraeli hadsereg csapatmozgásait.

Amir Perecet eddig is sokan bírálták hadügyminiszteri alkalmatlansága miatt, hiszen Izraelben szokatlan módon különösebb katonamúlt nélkül vezeti a védelmi tárcát. Amennyiben Perec nem rendelkezik természetfeletti képességekkel, most újabb bizonyítékot kaptak alkalmatlanságára.

Perec a vezérkari főnök, Gabi Askenazi társaságában ellenőrizte az izraeli hadsereg a Golán-fennsíkon állomásozó alakulatainak csapatmozgásait. A védelmi miniszter és a vezérkari főnök persze csak távolról szemlélték az eseményeket, távcsővel követve a történéseket.

Az izraeli napilapok másnap címlapon közölték a képeket Perecről, ahogy távcsövével a távolba mered. Ebben látszólag nem zavarja az sem, hogy a távcsövén rajta hagyta a lencsevédő kupakot.

Perec mentségére szóljon, hogy nem ő az első hadvezér, aki elkövette ezt a hibát. George W. Bush egy hadgyakorlatot nézett meg letakart lencséjű távcsővel.

(Forrás: Index)

[popup][/popup]