Felhívás Egyetemi Oktatók és Kutatók Számára

Írta: Sajtóközlemény - Rovat: Hírek - lapszemle

A Közép-európai Egyetemen (CEU) működő Curriculum Resource Center (Tananyagfejlesztési Központ)- CRC http://web.ceu.hu/crc/ – 2009 novemberében egyhetes CRC programot szervez oktatóknak és kutatóknak. A program során kurzustervezést segítő és tanítási módszertani szemináriumok várják az érdeklődőket.
 

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket az Új adatbázisok és módszerek a Jewish Studies oktatásában (New Sources and Methodologies for Jewish Studies) című CRC programra való jelentkezési határidő lejártának közeledtére (2009. szeptember 25.).

A felhívás szövege az alábbiakban olvasható:

Visszaemlékezések a tanításban:
2009. november 16-20.
Jelentkezési határidő: 2009. október 2.

A szeminárium fókuszában az USC Soá Intézet egyedülálló Vizuális Történelmi Archívuma áll, mely több mint 52.000 életinterjút tartalmaz. 

A Közép-európai Egyetem 2009 májusában kapott teljes hozzáférést ehhez a rendkívüli adatbázishoz. A CRC szemináriumon bemutatjuk, hogyan építhetők kurzusok a Vizuális Történelmi Archívum és más fontos adatbázisok (www.degob.hu, www.centropa.org) köré.

A szeminárium résztvevői konzultálhatnak a Közép-európai Egyetem Jewish Studies és Gender Studies tanszékének kutatóival, valamint a DEGOB, a Centropa és a USC Soá Intézet szakértőivel. A program során lehetőség nyílik a Vizuális Történelmi Archívum használatára is. A részvételt különösen ajánljuk történelem, szociológia, antropológia és Gender Studies tárgyakat oktató kollégáknak. 

Kérjük, hogy a jelentkezők 800 szavas szándéknyilatkozatban foglalják össze, hogyan kívánják az Archívum anyagait tanításukban alkalmazni.

A szeminárium munkanyelve angol. 

Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, szeretettel várjuk szemináriumunkon.

További információ:
Molnár Melinda, CRC Program menedzser
Közép-európai Egyetem 
1051 Budapest, Nádor utca 9.
tel:0036 1 3273189
fax:0036 1 3273190
email: [email protected]
[popup][/popup]