Berágott a téliszalámira Tasnádi

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Bíróság elé citálta Tarjányi Pétert, a 2006-os utcai zavargásokról szóló könyvében található mondatokért Tasnádi Péter. A „Meglátni és megveretni” című könyv azt állítja, hogy Tasnádinak a börtönben érett be a zsidó identitása, de ennek ellenére csomagjaiban téliszalámit kapott étrend-kiegészítésként.
 

 

Szerdán kezdődik a Tasnádi kontra Tarjányi per, amelyben a maffiavezérnek tartott vállalkozó azt kivánja a bíróság előtt bizonyítani, hogy a Tarjányi Péter gúnyolódott vallási szokásain.

Az agysorvadására való tekintettel 2007-ben szabadlábra helyezett [1], majd idén májusban első fokon mégis hat év szabadságvesztésre ítélt [2] Tasnádi azt vette zokon, hogy az exrendőr, Tarjányi részletesen írt a hosszú előzetes letartóztatásban történtekről.
hirdetés

Az könyv szerint Tasnádi vallási identitása a börtönben töltött időszak alatt „érett be”, ezért kóser kosztot „brusztolt ki magának”. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után kirobbant utcai összetűzések rendészeti hátterét elemző szerző azt is állítja, hogy a kikövetelt vallási étrend ellenére a börtönön kívülről érkezett csomagokban „gyakran volt téliszalámi”.

A vállalkozó jogi képviselője a bíróságnak küldött keresetében kijelentette, hogy szalámipakk nem érkezett a börtönbe, a könyv valótlant állít, az állítás viszont alkalmas arra, hogy nevetség tárgyává tegye Tasnádit és vallását.

Tasnádiék ezért 800 ezer forintos kártérítést kérnek a szerzőtől és a kiadótól.

Tarjányi szerint Tasnádinak tényleg kényszerítenie kellett a büntetés-végrehajtási intézetet, hogy kóser étellel lássák el, mert a szimpla kérést megtagadták, így bírósághoz kellett fordulnia. A rendőr elmondta, hogy a szalámik érkezését tanúvallomással tudja bizonyítani.
 

[popup][/popup]