Két katyusa rakéta csapódott be

Írta: Kitekint? - Selján Péter - Rovat: Hírek - lapszemle

Legalább két katyusa-rakéta csapódott be az Izrael északi részén fekvő Naharija település közelében egy nyílt területen. Veszteségekről nem érkezett jelentés – írta az izraeli Háárec szeptember 11-én pénteken. A rakétákat Dél-Libanonból indították, és az Izraeli Rádió jelentése szerint az Izraeli Védelmi Erők (IDF) megtorlásként tüzérségi tűzzel válaszolt a támadásra. Az IDF szóvívője pénteken úgy nyilatkozott, hogy Izrael nagyon komolynak tekinti ezt az incidenst, amelyért a libanoni kormányt tartják felelősnek.

 

Rakétatámadás Libanonból Izrael ellen

 

 

A Channel 10 tévécsatorna értesülései szerint egy libanoni palesztin frakció vállalta a felelősséget a rakétatűzért. A libanoni biztonsági erőkhöz közeli hivatalos források arról számoltak be, hogy az izraeli katonák azonnal viszonozták a tüzet, melynek során kilenc tüzérségi lövedék csapódott be Klaileh közelében. Veszteségről vagy károkról nem érkezett jelentés.

A Hezbollah nagy rakétaarzenállal rendelkezik, ugyanakkor a libanoni szervezet a 2006-os harcok óta nem vetette be fegyvereit Izrael ellen, a zsidó államot ért korábbi rakétatámadások esetében is tagadta, hogy köze lett volna az akciókhoz. 2009-ben ez volt a negyedik eset, hogy rakétákat lőttek ki Izraelre Dél-Libanonból. A legutóbbi támadásra februárban került sor, azelőtt pedig januárban történt hasonló két másik alkalommal Izrael háromhetes, a Hamász ellen 2008 decemberében indított gázai offenzívája során.

 

[popup][/popup]