Öngyilkos merényletre készülő palesztint kapcsoltak le Jeruzsálemben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli rendőrség őrizetbe vett kedden egy palesztin férfit, aki Tel-Aviv térségében öngyilkos merényletet készült elkövetni – közölte a rendőrség.

A ciszjordániai Dzsenínből származó palesztin férfit, aki az Iszlám Dzsihád iszlamista szervezet tagja, Tel-Aviv Bat-Jam peremvárosában fogták el egy lakásban. A férfi ezután a rendőröket a Tel-Avivtól délre fekvő Risón-Lecijónba vezette, ahol egy szemétládában pokolgépet rejtett el, amellyel öngyilkos merényletet kívánt elkövetni.

A rendőrség tűzszerészei hatástalanították a robbanószerkezetet. Öt másik, bűnrészességgel vádolt embert szintén őrizetbe vettek. Az Iszlám Dzsihád egyik vezetője megerősítette, hogy egyik aktivistája, a Dzsenín melletti Dzsalbún faluba való, 23 éves Omár Abu ar-Rob merényletet szándékozott Izraelben elkövetni. Az izraeli rendőrség a küszöbönálló merénylettel kapcsolatos értesülések hatására kedden úttorlaszokat emelt Tel-Aviv térségében, fennakadásokat okozva a közlekedésben. A palesztin felkelés, az intifáda több mint hat éve alatt 540-en vesztették életüket palesztinok által elkövetett 130 öngyilkos merényletben.

(Forrás: MTI, www-nol.hu)

[popup][/popup]