Neonácikat képeztek egy Győr melletti településen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyar Nemzeti Arcvonal arra kérte a jelentkezőket, hogy utasítsák el az úgymond roma és a zsidó életmódot.
 

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda megvizsgálja annak a német újságcikknek a valóságtartalmát, amelyben arról írnak, hogy egy Győr melletti településen német neonácikat képeztek ki. A szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonal valóban rendezett júliusban nyári tábort, ezen fegyverhasználatot is oktattak, de a szervezet vezetője cáfolja a külföldiek jelenlétét. 

A Magyar Nemzeti Arcvonal lőfegyverismeretet, harcászatot oktatott a jelentkezőknek. A táborozók géppisztolyokkal és gépkarabélyokkal gyakorlatoztak.
Egy Győr melletti település, Bőny külterületén, egy elhagyatott területen volt az oktatás.

A házirend még ma is ott van kifüggesztve. Olvasható rajta, hogy a táborba melegek, cigányok és zsidók nem léphetnek be. A helyiek közül sokan tudtak a táborról, legtöbbjüket nem zavarták a katonai alakzatban gyakorlatozó hungaristák.
 
“Kiképzést kapnak, azt hogy milyen kiképzést nem láttam, de a faluba is sokat látni őket, sokat jönnek” – mondta egy helyi ember.
 
Ez a tábor plakátja, egy hungarista internetes oldalon. A kiképzésre csak az jelentkezhetett, aki elutasítja a roma és a zsidó életmódot. A honlap egyébként tele van felhívással. A zsidó termékek vásárlásának bojkottjára szólítanak fel.
 
Egy német napilap, a Junge Welt azt állítja, hogy a táborban német neonácikat is kiképeztek. A Nemzeti Arcvonal vezetője telefonon cáfolta ezt a hírt, de nem akart a Híradónak nyilatkozni.

A Nemezti Nyomozó Irododa azt ígéri, megvizsgálja a német lap állításait is és azt is, hogy a honlapon valóban vannak-e kirekesztő, uszító kijelentések.
 

[popup][/popup]