Oltópont lett a Mazsihisz Szeretetkórháza

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tegnap és ma tömeges koronavírus vakcina oltásra került sor a Mazsihisz Szeretetkórházában.

A Mazsihisz Szeretetkórháza

A zsidó hitközség fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljon a magyar lakosság védettségének biztosításában, ennek szellemében a Mazsihisz Szeretetkórháza oltóközpontként működve, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül oltja be a vakcinára jogosultakat.

Mint dr. Shemesh Assaf főigazgató elmondta: március 11-12-én, csütörtökön és pénteken fogadják az Amerikai úti oltópontra behívóval érkező állampolgárokat. A kórház vezetője felhívta a figyelmet: csak azok kaphatnak oltást a Szeretetkórház oltópontján, akik regisztráltak, a hivatalos oltási névjegyzékben szerepelnek, és a Szeretetkórháztól előzetesen értesítést kaptak a mostani oltási akcióra. A kórházban mintegy 450 adag vakcinát adnak be 2 nap alatt.

Dr. Shemesh Assaf főigazgató elmondta azt is: az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) szorosan együttműködve a Szeretetkórház más formában is segíti az állami vírusvédekezést. Ennek keretében a kórház vállalta, hogy az intézményben fekvőhelyeket szabadít fel az Országos Idegsebészeti Klinikai Intézet betegei számára. Erre azért van szükség, hogy a különböző egészségügyi intézményekben megfelelő hatékonysággal fókuszáljanak a koronavírusos betegek ellátására. (mazsihisz.hu)

[popup][/popup]