Képregény készült a Becstelen brigantyk alapján

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Képregény formájában is élvezhető a hazánkban augusztus 20-án bemutatandó legújabb Quentin Tarantino-film, a Becstelen brigantyk.
 

 

Az adaptációt maga a rendező végezte, aki azonban rendhagyó II. világháborús filmjének sajnos csak egy jelenetét varázsolta képregénnyé. A hatoldalas művecske a(z amerikai) Playboy legújabb számában lesz látható; a neves férfimagazin olvasói a Becstelen brigantyk három sztárja, a náci skalpokra vadászó, főként amerikai zsidó katonákból álló különítmény vezetőjét, Aldo Raine hadnagyot megformáló Brad Pitt, a németek körében rettegett “Medve Zsidót”, Donny Donowitz őrmestert alakító Eli Roth és egy német tisztet játszó Richard Sammell rajzolt verziójával találkozhatnak.

Tarantino legújabb opusáról már eddig is rengeteget lehetett előzetesen hallani, és ez csak részben köszönhető annak, hogy az egyik kulcsfontosságú figurát, a “zsidóvadász” Hans Landa ezredest életre keltő Christoph Waltz német színész az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznek járó díjat kapta. A legtöbb híradás arról szólt, mennyire véresre sikerült a kultrendező legújabb mozija (Ausztráliában például emiatt több családvédő és kritikuscsoport be akarta tiltatni). A szóban forgó, a Playboy számára képregénnyé adaptált jelenet (az egyetlen képsor, melyben a három nevezett színész együtt látható) a film egyik legbrutálisabb része.
 

[popup][/popup]