Madonna egy izraeli napilapba írt cikket

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

A legolvasottabb izraeli napilapban, a Jediot Ahronot-ban jelent meg pénteken Madonna cikke: az írás arról szól, hogy talált a popkirálynő spirituális útjára, amikor felfedezte a zsidó miszticizmust.
 

 

Az énekesnő azt írja a héber és angol nyelvű cikkben: amikor találkozott a kabbalah-val, “minden kirakósjáték-részlet a helyére került életében”. Az 50 éves Madonna néhány éve felvette a héber Esther nevet és már kétszer – 2004-ben és 2007-ben – is járt izraeli zarándokúton.

Madonna arról is ír, hogy akkor hallott először a kabbalah-ról, amikor a most már 12 éves Lourdes nevű lányával volt állapotos. Éppen befejezte a nagyrészt Budapesten forgatott “Evitát”, de érezte, hogy “valami még hiányzott az életéből”. Emiatt elkezdett kabbalah-órákra járni és rájött: az a tudat, hogy ő gazdag és híres, nem hozza el életében azt a teljességet, amire vágyik.

Az évek során Madonna mellett többek közt Demi Moore és férje, Ashton Kutcher, illetve Britney Spears is kabbalah-hívő lett. Madonna 2005-ös albumán írt is egy dalt egy 18. századi kabbalista rabbiról, Isaac címmel.

Madonna szeptemberben lép fel két alkalommal Izraelben, így valószínűleg koncertje előfutárának is tekinthető a pénteki cikk. Az énekesnő 1993-ban járt legutóbb Izraelben koncertjével a “Girlie Show” turnén.
 

[popup][/popup]