150 millió euróra perlik Zuckerberget, mert nem távolítja el hatékonyan a náci tartalmakat

Írta: hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Német ügyvédek szerint Mark Zuckerberg a Facebook alapító-vezetőjeként azért bűnös, mert antiszemita és más gyűlölködő tartalmak is vannak a Facebookon.

Fotó: AFP / Josh Edelson

Miközben Németországban (is) tiltva van náci jelképek terjesztése, a Facebookon még mindig találni ilyeneket – ez a büntethetőséget tekintve nem feltétlenül elégségesnek hangzó tétel azoknak a jogászoknak az érve, akik 150 millió eurós (kb. 46 milliárd forint) büntetés kifizetésére köteleznék Mark Zuckerberget.

A VICE News beszámolója szerint Chan-jo Jun, az eljárást másodmagával kezdeményező német jogász 300 olyan Facebook-oldalt és bejegyzést gyűjtött össze, melyeken horogkereszt vagy más náci jelkép látható, illetve amelyek a migránsokkal szembeni erőszakra biztatnak. A tartalmak egy részét a Facebook már eltávolította, de az ügyvédek szerint vannak még problémás tartalmak.

A két ügyvéd azután döntött személyesen Mark Zuckerberg perelése mellett, hogy a Facebook németországi képviselőivel szembeni indítványukat tavaly már elutasították.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]