Elképesztő: Izraelben bujkált a Ku-klux Klan-tag!

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ez az utolsó hely, ahol keresnek – okoskodott az FBI körözési listáján is szereplő Ku-klux Klan-tag. A módszer bevált – legalábbis egy ideig.
 

Forrás: STOP

 

 

Két évig bujkált Izraelben az a harminchárom éves amerikai férfi, akit tegnap Tel Avivban tartóztatott le az izraeli rendőrség – adta hírül az El País spanyol napilap.
A Pennsylvaniából származó Micky Mayon-nak a fehér felsőbbrendűséget hirdető, rasszista és antiszemita szekta, a hírhedt Ku-klux Klan tagjaként kezdett forró lenni a lába alatt a talaj az Egyesült Államokban. Az FBI ugyanis rasszista támadások és más erőszakos cselekmények miatt a legkeresettebb száz bűnöző listáján is szerepeltette.

Mayon ekkor döntött úgy, hogy eltűnik és a legalkalmasabb helynek Izraelt találta. A zsidó államba egyhónapos tartózkodási engedéllyel turistaként érkezett, de ott aztán próbált minél jobban kámforrá válni. Gyakran váltogatta lakhelyét és munkát sem vállalt, hogy minél kevésbé legyen szem előtt. Az apjától otthonról kapott pénzből próbálta magát fenntartani. Igyekezete azonban végül is hiábavalónak bizonyult: az izraeli rendőrség a nyomára bukkant és letartóztatta.

[popup][/popup]