Elveszett családot keres a Wallenberg Alapítvány

Írta: Múlt-kor - Rovat: Hírek - lapszemle

A Nemzetközi Raoul Wallenberg Alapítvány minden információt szívesen fogad Krausz-Castelli Bianca (1885-1945) és férje, Krausz-Castelli Ernő sorsával kapcsolatban.
 

Forrás: Múlt-kor

 

 

A mostani kutatás 1999-ben, 91 éves korában elhunyt fiúk sorsával függ össze: Castelli Leónak ugyanis a II. világháború alatt sikerült elmenekülnie Európából és kijutni az Egyesült Államokba, ahol elismert műkereskedő lett. A holokauszt alatt Castelli Leo, felesége Ileana és lányuk Júlia a néhai Luiz Martínz de Souza Dantastól, a Franciaországban akkreditált brazíliai követtől kaptak életmentő okmányokat.

A közelmúltban azonban a Raoul Wallenberg Alapítványnak sikerült azonosítani Krausz-Castelli Bianca és Ernő sírját a Kozma utcai temetőben, így nyilvánvaló, hogy a házaspárnak sikerült túlélnie a háborút, de nem tudni, milyen körülmények között.

A Nemzetközi Raoul Wallenberg Alapítvány ezért nyilvános felhívást intéz mindazokhoz, akik ismerték őket, vagy hallottak sorsukról, különösen arról, hogy miként élték túl a háborút (esetleg segített-e rajtuk valaki), hogy lépjenek érintkezésbe a szervezettel a következő címen: [email protected]

[popup][/popup]