Meggyalázott holokausztemlékmű: nincs még nyomozati eredmény

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A térfigyelő kamerák nem rögzíthették azt, amikor a múlt hét elején ismeretlen tettesek sertéslábakat helyeztek a Duna parti holokausztemlékműbe, ugyanis a Széchenyi rakpart érintett szakaszán az épületekre nincsenek ilyen szerkezetek felszerelve – tudta meg lapunk. Érdeklődtünk a nyomozás jelenlegi állásáról a rendőrségnél is – kevés sikerrel.

Forrás: Népszava

 

 

A rendőrség hallgat a kamerákról

 

Épp egy hete történt a Duna-parti holokausztemlékmű meggyalázása, amikor az éj leple alatt ismeretlenek sertéslábakat helyeztek a folyóba lőtt áldozatok lábbelijét szimbolizáló 60 pár bronzcipőbe. Lapunk kíváncsi volt a nyomozás állására, ezért kérdéseivel tegnap felkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot (BRFK). Itt viszont érdeklődésünkre csupán egy sablonválaszt kaptunk, amelyben összefoglalták az egy hete történteket, viszont új információval már nem szolgáltak. Kérdéseink pedig voltak a nyomozás állásáról, nevezetesen: van-e a rendőrség birtokában valami kézzelfogható nyom, lehet-e tudni hányan voltak az elkövetők? Ám a sajtóosztályon csak annyit válaszoltak, hogy “folyamatban lévő ügyről a nyomozás érdekében nem szoktak nyilatkozni”.

Szerettük volna azt is meg tudni, hogy vajon a Széchenyi rakpart középületein elhelyezett térfigyelő kamerák rögzítettek-e valami érdemlegeset, ám a BRFK sajtósa azzal hárította el lapunk kérdését, hogy a térfigyelő kamerák ügye mindig a helyi önkormányzat fennhatósága alá tartozik. A kerület sajtóreferensétől viszont azt tudtuk meg: noha a kerületben összesen 40 darab térfigyelő kamera található (ezeket az V. kerületi Közterület Fenntartó működteti, és nézi), ezekből viszont egy sincs azon a szakaszon, ahol az emlékműgyalázás történt. Puka Zsófia hozzátette: az emlékművet figyelő kamerákat már kihelyeztek a helyszínre az eset óta, igaz, ezt nem a kerület, hanem a BRFK tette, így a helyszín szemmel tartása is az ő feladatuk.
 

[popup][/popup]