Zavarta a holokauszt-emléknap zenéje: megdobott egy lányt

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Elfogták a férfit, aki a kalocsai holokauszt-emléknapon megdobott egy amerikai állampolgárságú lányt. A rendőrségen azt mondta: „zavarta a hangos zene”.
 

Forrás: MTI

 

 

Elfogták ma délelőtt azt a férfit, aki sérülést okozott egy amerikai állampolgárságú fiatal nőnek a kalocsai holokauszt-emléknapok csütörtöki záró rendezvényén. A rendőrök a déli órákban gyanúsítottként hallgatták ki az 54 esztendős férfit, aki a megemlékezés helyszíne, a kalocsai zsidó temető közelében él.

Beismerte tettét. Azt mondta, hogy zavarta az addigra már második napja tartó holokauszt-emléknapok – állítása szerint – hangos zenéje. Ezért az istentisztelet közben egy kis méretű anyacsavart dobott az emlékezők felé. Ez okozta az egyik résztvevő, egy 22 éves, New Yorkból érkezett, amerikai állampolgárságú lány nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb fejsérülését.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfi folyamatos orvosi kezelés alatt áll és tettét megelőzően alkoholt is fogyasztott. Nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet. Mivel cselekményével komolyabb sérülést is okozhatott volna, ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik eljárás.

[popup][/popup]