Schmidt Mária: A Jobbik kihívás az egész politikai elit számára

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Inkább kihasználható politikai lehetőségnek, mint fenyegető veszélynek látja Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója a szélsőjobb előretörését.
 

 

„Az MSZP részéről eddig is megvolt a próbálkozás, hogy a Fideszt kitolják a szélsőjobbra. Most olyan erővel jelentkezett a radikális, szélsőjobboldali gondolat, hogy nyilvánvaló lett, ezek a vádak nem igazak” – mondta Schmidt Mária az ATV-ben.

„A politikai elit nagyon sok kérdésre nem volt képes választ adni vagy nem foglalkozott velük. Ha ezek felmerültek, úgy csinált, mintha nem lenne vagy olyan válaszokat próbált megfogalmazni, amelyek a politikai korrekt nyelvezeten belül esetleg értelmezhetőek, de a társadalom számára nem azok. Most majd egy kicsit megrázzák magukat” – véli Schmidt Mária, aki szerint a politikai elit leszerepel, ha nem foglalkozik az embereket foglalkoztató kérdésekkel.

„Európában is az látszik, hogy a politikai elitnek a régi, bevált receptjei nem fognak működni. Akik ehhez ragaszkodnak, azokat megbüntették a választók.” – mondta a főigazgató, aki szerint itt az alkalom, hogy a politikusok kiálljanak, és demokratikus érvekkel megvívjanak a nyilvánosság előtt.” – mondta Schmidt Mária.

 

[popup][/popup]