Tüntetők verekedtek rendőrökkel: 6 sérült

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ultraortodoxok verekedtek rendőrökkel és katonákkal Jeruzsálemben. Békés tüntetésnek indult, azért tiltakoztak, mert egy parkoló szombaton is nyitva van, és ez ellentétes a vallási előírásokkal.
 

Forrás: Tények

 

 

Aztán rátámadtak a rendőrökre, akik közül hatan megsérültek. Végül lovasrendőrök kergették el a tüntetőket, tíz embert letartóztattak.

Több száz ultraortodox tüntető gyűlt össze a jeruzsálemi városházánál. Vallási előírásaikkal ellentétes ugyanis, hogy szombaton nyitva van az újonnan megnyitott parkolóház. Nem messze tőlük ellentüntetők is voltak: szerintük viszont szükség van a parkolóra, azok miatt, akik hétvégén látogatnak el a városba. Ezzel érvelt a polgármester is. Aki szerint a parkolóhelyek hiánya miatt is voltak hatalmas dugók a városban.

A tüntetők aztán megpróbáltak betörni a parkolóházba, a rendőrök néhol szó szerint úgy verték vissza őket. „Sokáig úgy voltunk, hogy biztosítjuk a jogukat, hogy tüntessenek. De végül aztán erőszakot kellett alkalmaznunk, hogy kiszorítsuk őket. Nagyon erőszakosak voltak ők is, leköpködték, megrugdosták, megdobálták a rendőröket” – mondta a rendőrök parancsnoka.

Lökdösődés és verekedés volt a városházánál is, néhányan ide is megpróbáltak betörni. Miután kiszorították a tüntetőket, azok elkezdték dobálni a rendőröket. Hatan sérültek meg. Végül aztán lovasrendőrök érkeztek és ők kergették el a tüntetőket. Végül tíz embert tartóztattak le.

[popup][/popup]