“Védekezni képtelen halottak sírját gyalázzák meg”

Írta: Hirszerzo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A sátánisták jelképét, a fordított keresztet a nyakában viselő Kyra a békéscsabai zsidó temetőben pózolt meztelenül barátjának, több fotón magához is nyúlt.
 

 

A botrányos esetről a Blikk is beszámolt, de a képek most újra felbukkantak egy internetes oldalon. “Mélységesen elítéljük a történteket! Nincs annál rosszabb, hogy védekezni képtelen halottak sírját gyalázzák meg” – háborodott fel az újra előkerült történeten dr. Egri Oszkár, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvédje.

Az ügyben a rendőrség eljárást indított. “A pár egy békéscsabai kocsmában italozott, aztán átmentek a temetőbe. A fiú itt fényképezte le barátnőjét” – mondta Albert István rendőr hadnagy, a Békés megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletese.

A fotókat később a lány öccse bosszúból töltötte fel az internetre. Balszerencséjére a rendőrségi vizsgálat őt találta bűnösnek. “A békéscsabai kapitányság számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt javasolt vádemelést ellene” – tette hozzá a szóvivő.

“A bosszú kiváltója egy tisztességtelen tett, ami miatt az elszenvedő erőszakossá válik” – magyarázta dr. Rusz Edit pszichológus. Itt a bosszút indulat motiválta, és súlyos következményekkel járt. A célt, a másik megalázását elérte még évekkel később is. Legutóbb, mint a Blikk megírta, R. szexelt a sírok tetején barátjával, bevonva 10 év körüli öccsét is.

Szilágyi Gyula szociológus szerint a temetőben pózoló fiatalok nincsenek tisztában tetteik következményeivel. “Tönkre akarják tenni a társadalmat, amely nem foglalkozik velük” – vélte.

 

[popup][/popup]