Új igazgatója van a Magyar Zsidó Múzeumnak

Írta: Kultura.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége június 1-jével dr. Peremiczky Szilviát nevezte ki a Magyar Zsidó Múzeum igazgatójának.
 

 
Az új igazgatót dr. Feldmájer Péter Mazsihisz elnöke, Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató a hétfőn mutatta be a múzeum dolgozóinak. Dr. Békési Évának az intézmény jelenlegi igazgatójának megbízatása ez év június 30-án lejár.
 
Dr. Peremiczky Szilvia újságíró, tanár, a Magyar Hebraisztikai Társaság rendes tagja. 1999-2003 között hébertanár a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában; 2005-2006 között sajtóreferens a budapesti Izraeli Nagykövetségen; 2006-tól tudományos segédmunkatárs az Eötvös Loránd Tudományegyetem Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékén.
 
Közel-Kelet szakértőként rendszeresen szerepelt televíziós műsorokban, e tárgykörben folyamatosan jelennek meg publikációi. Kutatási területei: Közel-Kelet és média, Közel-Kelet tanulmányok, középkori és XIX. századi olasz irodalom, középkori és XIX. századi spanyol irodalom, középkori hispániai zsidó irodalom, ladino nyelvű szefárd irodalom és kultúra, Magyarországi zsidó irodalom, modern izraeli irodalom, zene és irodalom.

 

[popup][/popup]