Balázs Péter: soha többé nem nyerhet teret az antiszemitizmus Magyarországon!

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A diszkrimináció, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus soha többé nem nyerhet teret Magyarországon – mondta Balázs Péter külügyminiszter kedden Budapesten az Izrael Állam kikiáltásának 61. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
 

61. évfordulóját ünnepli az Izrael Állam

 

 

Az Izrael népét megillető békét és biztonságot csak a tárgyalásos rendezés folytatásával lehet elérni, ami élvezi a nemzetközi közösség, benne Magyarország aktív támogatását – hangsúlyozta az ünnepségen Balázs Péter. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a zsidóság a holokauszt borzalmait túlélve, Herzl Tivadar vízióját is megvalósítva alapította meg és fejlesztette világszínvonalúvá önálló államát.

A miniszter méltatta a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulóját is. Mint kiemelte, az elmúlt két évtizedben nem csupán a két ország gazdasági, tudományos és politikai kapcsolatai fejlődtek sokat, de újjáéledt a jelentős hagyományokra visszatekintő kulturális együttműködés is.

Mindebben múlhatatlan érdemei vannak mind a magyarországi zsidó, mind az Izraelben élő többszázezres magyar ajkú közösségnek – tette hozzá. A Vígszínházban megrendezett gálaműsort Izrael megalakulásának és a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulója alkalmából tartották.
 

[popup][/popup]