Vakvágányon a Kuruc.info per?

Írta: Népszava - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem tudni, mikor tűzik ki a kuruc.info főszerkesztője ellen indított bűnper első tárgyalási napját. A március 27-i pernapot ugyanis – ahogy arról beszámoltunk – el kellett halasztani, mert a személyes adattal visszaélés vétségével vádolt M. Balázs kizárási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bíróságon (FB) dolgozó összes bíró ellen.

Forrás: Népszava

 

 

A kérelmeket és az ügy iratait az FB állítása szerint fel is terjesztették a Fővárosi Ítélőtáblának, mivel ők jogosultak dönteni az ügyben. A táblabíróság viszont arról tájékoztatta lapunkat, hogy az iratok nincsenek náluk. Az FB eközben addig nem tűzhet ki újabb tárgyalási napot az ügyben, amíg az ítélőtábla nem dönt a kizárásokról. Amire, ugye, jelenleg nincs módjuk.

Most tehát csak annyit tudni, hogy a Fővárosi Főügyészség 2008. december 3-án benyújtotta vádiratát M. Balázs ellen, egy bírákat és ügyészeket rágalmazó, 2006 októberében több alkalommal frissített cikk miatt. Az írásokat a 2006-os szeptemberi eseményekkel kapcsolatban tette közzé a radikális oldal “A forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek neve, képe, telefonszáma” címmel. A szerző a bírákat egyebek mellett “jogtipró talárosoknak” nevezte.

A vádemelés után január elején jelölték ki az ügyben eljáró bírát, majd március kezdetén kitűzték az első tárgyalási napot is. Ezt végül egy nappal a múlt hét végi tárgyalás előtt volt kénytelenek elhalasztani az FB. Az időpontok alapján valószínűsíthető, hogy a kurucok akcióját nem hirtelen felindulás vezérelte. Az is biztos eközben, hogy a radikális portál a vádemelés – és több más kormányzati próbálkozás – ellenére továbbra is üzemel. Sőt, nemrég meg is újították az oldal megjelenését.

(H.B.B.
)

[popup][/popup]