Élősdi zsidó, „Kedves” Cigány: Lemondott a fideszes képviselő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lemondott a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában betöltött helyéről Majtényi László, az Összefogás című győri lap főszerkesztője. Az Összefogás Polgári Egyesület által kiadott lap legutóbbi száma ugyanis országosan nagy vihart kavart egy nyíltan cigányellenes írás közlése miatt – írta a Kisalföld szerdai száma.

Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonlította Horn a lap botrányt kavaró cikkét.

2009. március 25. / atv.hu  

 

Mint arról az atv.hu beszámolt, az ügyben az SZDSZ-es Horn Gábor nyílt levelet is intézett a fideszes Balog Zoltánhoz, amelyben például azt tudakolta, Majtényi László főszerkesztő meddig képviselheti még a Fideszt a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában. A kérdést Horn azután tette fel, miután levelében bemutatta: “megdöbbentő hasonlóság” van Adolf Hitler Mein Kampf című műve és a szóban forgó lap “Magyar Ember levele a Cigánynak“ című cikke között.

Az írásból azért is lett országos hír, mert Horn leveléből kiderül: a kiadványra az egyesület a győri önkormányzattól 2007-ben és 2008-ban összesen 1 millió 345 ezer forint támogatást kapott, főszerkesztője pedig a közigazgatási bizottság fideszes delegáltja.

Az MSZP és az SZDSZ helyi szervezete közleményben reagált az ügyre, és felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza a bizottságból Majtényi Lászlót, a polgári egyesülettől pedig azt kérte, hogy adja vissza az eddig kapott önkormányzati támogatást. A főszerkesztő döntését nem kommentálta a Kisalföld felkeresésére.

A Kisalföld emlékeztetett: Szabó János volt agrárminiszter szintén a közigazgatási bizottság tagja volt, és szintén cigányellenes kijelentése miatt mondott le 2008 januárjában.

Az elmúlt napokban egyébként egy másik ügy is nagy vihart kavart a Fidesz soraiban. Csávás István mezőberényi önkormányzati képviselő a következőket írta ki az egyik hazai közösségi portálon saját üzenőfalára: „Kapjátok be a BNO kódot mocsok komcsik! Ne higgyétek, hogy bejött ez is nektek!!! Nyakatokban a hurok, amit kovács laca is bemutatott.”

Később mind az MSZP, mind a Fidesz mezőberényi szervezete visszautasította Csávás István közzétett üzenetét, mint ami tartalmilag és formailag elfogadhatatlan, “átlépte a szabad véleménynyilvánítás határát”, szélsőséges, kirekesztő és fenyegetően hat a társadalomra.

 

[popup][/popup]