100%-os elnök Debrecenben

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Horovitz Tamást negyedik alkalommal választották a Debreceni Zsidó Hitközség Elnökének – adta hírül a Debreceni Zsidó Hitközség közleménye:

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség újraválasztott elnöke

„Március utolsó napján, vasárnap tartotta közgyűlését a Debreceni Zsidó Hitközség, melynek fő témája a négyévenként esedékes elnökválasztás volt.

Az elmúlt év beszámolójának elfogadása után került sor az elöljáróság, majd az elnök választására, ahol a közgyűlésen jelenlévők egyhangúlag, százszázalékos arányban, Horovitz Tamást bízták meg a hitközség elnöki feladatainak ellátásával.

Horovitz Tamást először 2007-ben választotta elnökévé a Debreceni Zsidó Hitközség, és azóta folyamatosan látja el az elnöki feladatokat. Személyéhez kötődik többek között a Debreceni Zsidónegyed épített örökségeinek teljes felújítása, valamint a Debreceni Zsidónegyed Oktatási És Kulturális Központ létrehozása is.

Az újabb elnöki ciklusban, nem kisebb célokat fogalmazott meg, mint a Kárpát-medencei Zsidóság Történetét Bemutató Emlékközpont megépítését, valamint a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése által biztosított Bajcsy-Zs. utcai ingatlanban, a Debreceni Zsidó Hitközség Idősek Ellátását Szolgáló Intézményének kialakítását.”

[popup][/popup]