Ros Hasana: levelek Istennek

Írta: Szombat - Rovat: Hagyomány

Ros Hásáná előtt az Izraeli Posta több száz Istennek címzett levelet helyezett el a világ minden tájáról a Siratófalban.

Az izraeli posta beszámolója szerint az elmúlt évben harminc százalékkal nőtt a világ minden tájáról érkező, Istennek címzett levelek száma, melyeket a Siratófalban helyeznek el. Ennek oka többek között az a tény, hogy Izrael nem fogad turistákat, így sokan nem tudják személyesen elhelyezni üzeneteiket a falak repedései között.

Dani Goldstein, az Izraeli Posta vezérigazgatója – írja az ujkelet.live – a héten találkozott a Siratófal rabbijával, Smuel Rabinovitch-csal, és több száz levelet helyeztek el a rések között a zsidó újévi ünnep előtt.

,,Ez egy izgalmas pillanat, amelyben minden évben részt veszünk Ros Hásáná előtt. Számunkra hagyomány, és tisztelettel őrizzük ezeket a leveleket, melyek kézbesítése felelősség és küldetés, és óriási kiváltság. Minden levél egész életeket testesít meg, bennük kérésekkel, köszönő szavakkal vagy megbocsátásért fordulva az Örökkévalóhoz” – mondta Goldstein.

Sok cetli arra kéri Istent, hogy vessen véget a koronavírusnak, bár egy fiú Németországból némi csavarral tolta meg kívánságát: ,,Drága Istenem, kérlek, vess véget a Covid-járványnak, és kérlek, vedd rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy új iPhone-t és JBL hangszórót.”

Mások bocsánatot kértek a különböző vétkeikért vagy új barátságokért fohászkodtak, egy szeretett személy egészségének javulásáért, békéért családjukban vagy a világban. De voltak akik győzelmekért imádkoztak sportcsapataik számára.

A levelek a világ minden tájáról valók, többek között az Egyesült Államokból, Oroszországból, Németországból, Franciaországból, Dániából és Ausztráliából.

Teljes cikk

Címkék:Ros Hasana

[popup][/popup]