Jegy a háztetőn

Írta: V. E. - Rovat: Archívum, Egyéb

A Cionista Szövetség és a Szochnut lapja, az EREC 1996. novemberi számában adta hírül, hogy a két szervezet és a Mazsihisz december 5-én a Madách Színházban a lap olva­sói számára Hanuka-ünnepséget rendez, amelynek kereté­ben a színház társulata bemutatja a Hegedűs a háztetőn cí­mű produkciót. Az EREC közölte azt is, hogy jegyek novem­ber 18-án délelőtt 10 órától válthatók a Bálint Zsidó Közös­ségi Házban, és az információt kiegészítették egy vastag be­tűs sorral: „A jegyek ára 100 Ft/db (nem tévedés!)”

Még nem fordult elő reggel, hogy olyan gyakorisággal nyissák a ház ajtaját, mint november 18-án. A szinte kivé­tel nélkül idős hölgyekből és urakból álló sokaság jegyet akart vásárolni, ám egyetlen jegy sem jutott nekik!

Elképedés, panasz, háborgás… Egyesek olyanokat mondtak, amit még a szabad szájúvá lett sajtó idején sem tartunk ildomosnak kinyomatni.

A hoppon maradtak nevét, címét felírták. Ettől a hiszé­kenyek azt remélték, hogy a rendezők megmagyarázhatat­lan tettük enyhítésére legalább a legtávolabbról érkezet­teknek mégis biztosítanak jegyet a hétszáz férőhelyes szín­házban. Nem így történt!

Az előadáson megjelentek a fenti szervezetek vezetői, tagjai, ezek rokonai, családtagjai.

*

Cvi Kotzer, a Szochnut igazgatója minden érintettől elnézést kért az Erec hasábjain decemberben, és kilátásba helyezte, hogy reményei szerint egy új előadás kárpótolja majd a pórul járt érdeklődőket.

 

Címkék:1997-01

[popup][/popup]