Zsidószervezet vádemelést sürget a Google ellen

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Népszabadság Online

2008. március 22. A németországi zsidóság Központi Tanácsa bíróság elé akarja állíttatni a Google amerikai internetes vállalkozást, mivel “leányvállalatával, a videomegosztó YouTube együtt bűnös fajgyűlölet és hátrányos megkülönböztetés terjesztésében” – közölte Stephan Kramer, Központi Tanács főtitkára a dpa hírügynökséggel.

Példaként említett egy videofelvételt, amelyen horogkeresztes háttér előtt elégetik Paul Spiegelnek, a Központi Tanács néhai elnökének fényképét. A film hónapokon keresztül lehívható volt a YouTube-ról. Ugyanakkor a főtitkár szerint semmi jel nem mutatott arra, hogy hatékonyan felléptek volna az ilyen tartalom ellen. A konszern visszautasította a szemrehányásokat. Kay Oberbeck, a Google egyik szóvivője kijelentette: “Tudatában vagyunk felelősségünknek”.

A Google saját állítása szerint már több mint három éve együtt dolgozik egy civilszervezettel azon, hogy távol tartsák az ifjúságtól a veszélyes anyagokat. Felhasználók bejelenthetik a kártékony tartalmú videókat és panaszaikat jól képzett munkatársak felülvizsgálják mondta Oberbeck. A letiltott felvételek pedig – egy speciális technológiának köszönhetően – ismét nem lesznek feltölthetők.

[popup][/popup]