Zsidó hangposta

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Humor

Üdvözlöm. Ön a Montreali Rabbi­tanács hivatalával beszél. Rabbink készséggel megfelel bármilyen kérdé­sére. Amennyiben Ön orthodox, nyomja meg a 6-os, 1-es és 3-as gombot; ha konzervatív, nyomja meg az 1-est vagy a 2-est; ha reform, nyomja meg, amihez kedve tartja, ha pedig rekonstrukcionista, nyomja meg az összes gombot. Amennyiben Ön lubavicsi, várjon amíg a Messiás nem felel.

(SÍPJEL)

– Üdvözlöm. Ön az orthodox rabbi­val beszél. Az Ön kérdésére a válasz a következő: a Tóra egyértelműen tiltja. Ha szeretné megváltoztatni a hovatar­tozását, nyomja meg az 1-est és a 8-ast.

(SÍPJEL)

  • Üdvözlöm. Ön a konzervatív rab­bival beszél. Az Ön kérdésére a válasz a következő: arra a döntésre jutottunk, hogy vannak közöttünk olyanok, akik számára mindkét válasz elfogadható, de egyik válasz sem fogadható el mind­annyiunk számára. Reméljük, vála­szunk segített Önnek.

Ha szeretné megváltoztatni a hovatartozását, nyomja meg az 1-est és a 8-ast.

(SÍPJEL)

  • Üdvözlöm. Ön a reform rabbival beszél. Az Ön kérdésére a válasz a következő: ha akarja, miért is ne?

Hogy jövünk mi ahhoz, hogy mi mondjuk meg? Amúgy, ha szeretné megváltoztatni a hovatartozását, nyom­ja meg az 1-est és a 8-ast.

(SÍPJEL)

– Üdvözlöm. Ön a rekonstrukcionista rabbival beszél. Az Ön kérdésére adandó válasz már eleve feltételezné, hogy van válasz, ebben a kérdésben azonban még nem jutottunk döntésre. Mindazonáltal, nekem az a szerepem, hogy erőt adjak Önnek, hogy meg tudja válaszolni a saját kérdését. Hogy most rögtön meg tudja válaszolni a saját kérdését, kérem, ha még a vonalban lenne, azonnal tegye le.

(KATTANÁS)

Orbán Katalin fordítása

Címkék:1995-03

[popup][/popup]