Tomcat és a Talmud – Szélsőjobbos szövegmagyarázat a TV 2-n

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 29. 2007. augusztus 25-én az antifasiszta tüntetés egyik résztvevője eldobta Polgár Tamás kerékpárját, mivel a blogger jelenlétét a rendezvényen provokációnak vélte

A TV 2 Mokka című műsorában tegnap Polgár Tamás (aki Tomcat néven ismert) közölte, hogy a Talmud felvezetésében ott szerepel, hogy a gojokkal szemben minden eszköz megengedett, tehát őt, mármint Polgár Tamást, “meg lehet ölni, el lehet pusztítani satöbbi…”

Néhány idézet Tomcat blogjából:

“Ezért zsidóznak hát a “mélymagyarok”: mert akárhányszor felbukkan egy nemzetromboló sejt, körülötte zsidó arcokat látnak. Nem afféle céltalan hagyomány a zsidózás, ami Hitlertől szállt rájuk. Nem antiszemitizmus ez, hanem egy nemzetromboló kultúra elleni tiltakozás. Éppen úgy, ahogy beszélünk cigánybűnözésről, beszélhetünk zsidó ideológiáról.”

“Az antiszemitázó “zsidó értelmiségi” nem bicskát ránt, amiért nem kapott cigit, hanem könyvet ír, amivel aztán külföldön széles körben igyekszik lejáratni Magyarországot – pedig, mint hazudni szokta, ő “magyar”, és ez a “hazája.” “A TV 2 Mokka című reggeli műsorában tegnap a gárdaellenes antifasiszta tüntetésen megjelent és onnan erőszakkal elzavart Polgár Tamás (aki Tomcat néven ismert) a Csiszár Jenő műsorvezetővel folytatott beszélgetésben közölte, hogy a Talmud felvezetésében ott szerepel, hogy a gojokkal szemben minden eszköz megengedett, tehát őt, mármint Polgár Tamást, “meg lehet ölni, el lehet pusztítani satöbbi…”

A műsorvezető azt kérte, válaszoljon arra, mit szól a Magyar Gárda ellenzőihez. Polgár közölte: az ellenzés megértéséhez van szükség az ősi zsidó szövegek tanulmányozására. “Benne van például az is a Talmudban, hogy a gojok legjobbjait el kell pusztítani. S hogy egy három év alatti kislányt nyugodtan meg lehet…. Mert, ugye, visszanő a szűzhártyája…”

Aztán – nem eléggé lassan -, de elfogyott az idő.   

Legutóbbi kihallgatásán átminősítette a rendőrség a májusban házilagos gyújtóbombák, hang- és fénygránátok készítésén tetten ért Polgár Tamás (Tomcat) tettét. Már terrorcselekmény előkészítésének és robbanóanyaggal visszaélésnek a gyanújával folytatódik az eljárás a blogger ellen. Ha vádat emelnek ellene és bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. (F. Gy. A.)

Rab László

(Forrás: www.nol.hu)

*

Gábor György: Nem csak a blogger volt ostoba és aljas


Hihetetlen, amit a TV 2 művelt – így vélekedett Gábor György vallásfilozófus a beszélgetésről. – Ki az a Tomcat? És ha behívják, miért hagyják, hogy butaságokat szajkózzon? Szörnyű, kiábrándító.

Gábor György szerint nem ártott volna, ha a riporter megkérdi: Tomcat úr olvasta-e a Talmudot? Ha igen, akkor bizonyára tud héberül. Mert léteznek ugyan XX. század eleji Talmud-fordítások, ezek németül és franciául hozzáférhetőek, de a szakemberek nem használják. Ha valaki idéz, héberül kell tudnia. Ezzel foglalkozom – mondta Gábor György -, tudom, errefelé ki tud héberül.

– Azt is tudjuk – jegyezte meg Gábor -, hogy vannak főként XIX- XX. századi magyar részletfordítások, de ezeknek annyi közük van az ősi zsidó tanításhoz, mint Tomcatnek a cimbalmozáshoz. Ám ezekkel egy időben megszülettek a Talmud antijudaista, később antiszemita hamisításai, amelyekre egész iparág létesült. Nyilvánvaló, hogy Tomcat is ezekből idézett, többet ennél ki sem néznék ebből a primitív fiatalemberből. A Talmudban ugyanis olyan állítások, amelyeket ő idézett, nem szerepelnek.

További probléma, ecsetelte Gábor György, hogy a Talmudot a Koránhoz hasonlóan nehéz önmagában olvasni, ilyesmire a zsidó bölcsek sem szívesen vállalkoznak. A Talmudot kizárólag kommentárokkal együtt érdemes vizsgálni. Hasonló a helyzet az ószövetségi Biblia-szövegekkel is. Ha valaki “átfutja” a lányaival háló Lót történetét, azt a legborzasztóbb emberi cselekedetként is beállíthatja. De ekkor nem vesz arról tudomást, hogy a Biblia és a Talmud is egy adott kor sajátos nyelvi metaforáit használja, ezért roppant mód fontos az óvatosság.

– A zsidó bölcseletben a legfontosabb az emberi élet – emlékeztet Gábor -, azt az örökkévalótól kaptuk ajándékba. Csakhogy Lót azt hiszi, a város elpusztult, hárman maradtak, azért hál a lányaival, hogy betöltse a legfőbb isteni parancsot: szaporodjatok és sokasodjatok. A goj különben népet jelent, nem is értem, hogy jön ez az ostoba ember ahhoz, hogy etimologizáljon egy olyan szöveget, amiről fogalma sincs.

A TV 2-ben elhangozhattak a legismertebb antiszemita toposzok. Gábor György szerint bocsánatot kellene kérniük ezért az ostoba és aljas beszélgetésért. (R. L.)

(Forrás: www.nol.hu)

[popup][/popup]