Tiltakozás a Horváthot és Szeteyt gyalázó cikk miatt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. július 13. Az Egészségügyi Minisztérium közleményben tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara honlapján megjelent cikk miatt. A szerző Zsidó élettér, zsidó hazugságok címmel is írt már könyvet.

“Néhány napja olyan cikk jelent meg a Magyar Orvosi Kamara hivatalos honlapján, amelynek mind a tartalma, mind a stílusa elfogadhatatlan mindenkinek, aki toleráns, civilizált országban szeretne élni. A cikk népirtónak nevezi az egészségügyi minisztert, mert a melegfesztiválon való részvételével „megerősíti a kórfolyamatok terjedését.” – írja az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleményében, mellyel a néhány nappal ezelőtt a Magyar Orvosi Kamara honlapján megjelent “Gyilkos Ágnes – meleg helyzetben” című cikkre reagál, amelyet Dr. Nagy Attila jegyez, aki magát debreceni “orvos, közíróként” definiálja. Az ő nevéhez köthető a Lelkiismeret ’88 honlapján is ajánlott Zsidó élettér, zsidó hazugságok című könyv is.

“Meggyőződésünk, hogy ilyen alpári írás egyetlen európai ország orvosi kamarájának honlapjára sem kerülhetne fel. Meggyőződésünk, hogy az orvostársadalom döntő többsége nem azonosul ezzel a szemlélettel. Leszögezzük, hogy szemben cikk állításával, a modern orvostudomány és a felvilágosult gondolkodás szerint a homoszexualitás nem tekinthető betegségnek. A homoszexualitás nem betegség, hanem a társadalom egy meghatározott kisebbsége körében az emberi szexualitás egy formája” – olvasható a közleményben.

A cikk a MOK honlapján már nem található meg.

(Forrás: www.hvg.hu)

[popup][/popup]