Tévéinterjú a hamis számlákról

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Tévéinterjú a hamis számlákról

Miután az MTI és a Népszabadság hírt adott a rendőri vizs­gálatról, és a Szombaton kívül más lapok is írtak a temető „fantomiparosáról”, a Nap Tv-ben Havas Henrik kérdezte dr. Kora Józsefet, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökét az ügyről. Az alábbiakban részleteket közlünk a beszélgetésből:

  • Ha egy ilyen tízmilliós munkáról van szó, akkor ellenőr­zik a vállalkozót. Ez megtörtént?

  • Természetesen!

  • Hogy lehet, hogy a pályázaton az a Nagy Sándor nyert, aki nem is létezik?

  • Erre nem tudok válaszolni, mert előtte sem ismertem… A helyi vezető az elvégzett munka után a számlával elment a hitközség pénztárába a Síp utcába.

  • Karádi úr vette fel a pénzt?

  • Természetesen!

  • Létezik Nagy Sándor?

Vagy létezik, vagy csal. Mielőtt elkezdte a munkáját, az adóbejelentkezős lapját bekértük a szerződés megkötése előtt… A számvizsgáló bizottságot megkértük, hogy vizsgál­ja ki az ügyet. Az mindent rendben talált…

*

Megjegyzések az elhangzottakhoz: A helyi vezető (Karádi Gábor) nem a hitközség pénztárában vette fel a pénzt, ha­nem egy bankban, állítása szerint a temetői vállalkozó munkatársával, akinek kilétét nem volt hajlandó felfedni. Nagy Sándorral sohasem kötöttek szerződést. Ami pedig a számvizsgáló bizottság ellenőrzését illeti, erről dr. Pollák Jenő, a bizottság tagja a következőket tudatta lapunkkal: A számvizsgáló bizottság tájékoztatást hallgatott meg a teme­tői munkákkal kapcsolatban. Ennek során Hajabács Júlia gazdasági főtanácsadó úgy informálta a bizottságot, hogy külső számviteli szakértő bevonásával folytattak vizsgála­tot, és minden felmerült gyanú alól tisztázták az érintette­ket. A szakértő nevét nem mondták meg, a számvizsgáló bizottság nem találkozott vele. A bizottság, amelynek önál­ló kezdeményezésre is lehetősége van, ellenvetés nélkül el­fogadta a tájékoztatást.

Címkék:1998-09

[popup][/popup]