Távozik a kormányfő? Teljes a hírzárlat!

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: STOP

2008. május 6. Az izraeli igazságszolgáltatás immáron ötödik napja hírzárlat alatt tartja az Ehud Olemert kormányfővel kapcsolatos vizsgálatot, miközben keddi sajtójelentések szerint a politikai elit a miniszterelnök felfüggesztésére vagy menesztésére készül.

A közszolgálati és a katonai rádió, illetve a lapok kedden megerősítették, hogy “látványos fejlemények” várhatók az ügyben a nap folyamán.

A rendőrség a múlt pénteken saját hivatalában másfél órán keresztül kihallgatta a kormányfőt. Az ügyben a rendőrség kérésére a bíróság hírzárlatot rendelt el, ez kiterjed a kormányfőt fenyegető vádak legcsekélyebb részleteire is.

Számos lap megfellebbezte a bíróság döntését, hogy kicsikarja a hírzárlat feloldását. A rendőrség azonban ellenállt ezeknek a törekvéseknek.

A Jediót Ahronót című izraeli újság a múlt pénteken közölte: Olmertet azzal gyanúsítják, hogy választási kampányának finanszírozására jelentős összegeket kapott egy amerikai üzletembertől. Az ügyben a lapot a hírzárlat megsértése miatt feljelentették.

[popup][/popup]