Sajtóközlemény

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Sajtóközlemény

Gusztos Péter országgyűlési képviselő kifogásolta, hogy Pokorni Zoltán és Pálinkás József képviselők a Magyar Demokrata c. hetilap jubileumi ünnep­ségén dicsérték a lapot. Gusztos szerint a Magyar Demokrata antiszemita, amit Bencsik András főszerkesztő visszautasított.

A Szombat zsidó politikai és kulturális lap szerkesztősége a www.antiszemi­tizmus.hu honlapon dokumentálja a magyar sajtóban megjelenő antiszemita megnyilvánulásokat. Nem kívánunk aktuális politikai kérdésekben állást foglalni, sem ilyen vitákhoz érveket szolgáltatni, hanem arra törekszünk, hogy világosan kijelöljük az antiszemitizmus határait.

Dokumentációnk alapján a Magyar Demokrata számos szerzője és ezzel a főszerkesztője is aligha tudja megvédeni magát az antiszemitizmus vádjától: Izrael és a palesztinok konfliktusáról kizárólag elfogultan, egyoldalúan, a té­nyeket gyakran meghamisítva és elferdítve, gyűlöletkeltően tudósítanak. A magyar történelmi antiszemitizmust (Teleki Pál és Prohászka Ottokár mun­kássága, a zsidótörvények, vagy Buda 1944-es ostroma kapcsán) mentege­tik, letagadják, vagy a védelmükbe veszik. A mai magyar antiszemitizmust „csak” letagadják, s előszeretettel reklámozzák a zsidógyűlölet keltésére al­kalmas irodalmat.

Erről a www.antiszemitizmus.hu honlapot megtekintve bárki meggyőződhet.

A Szombat szerkesztősége

Budapest, 2004. szeptember 8.

Címkék:2004-10

[popup][/popup]