Rendezvénysorozat Izraelről

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Hírextra

2008. február 21. Izrael kultúráját, művészetét, gazdasági életét és gasztronómiáját mutatják be Zalaegerszegen, az Apáczai művelődési központ egy hónapig tartó rendezvénysorozatán – mondta el Wohner Csaba intézményvezető a programokról tartott csütörtöki tájékoztatón.

Az Izraelt bemutató fotókiállítást hétfőn nyitja meg Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet, majd emlékfát ültet el a zsidó temető előtti parkba. A jövőben ötévenként újabb fa elültetésével emlékeznek Izrael megalapítására – közölte Matyéka István, a Béke-Shalom Baráti Társaság elnöke.

A rendezvénysorozat keretében az Apáczai művelődési ház könyvtárában kamara-kiállításon szépirodalmi műveket, díszalbumokat, versesköteteket mutatnak be. Rendhagyó irodalom óra keretében ismertetik a diákokkal Izrael történetét, B. Turán Róbert, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója pedig az izraeli háborúról tart előadást.

A hummus klubban kóstolóval egybekötött bemutatókon tudhatják meg az érdeklődők a csicseriborsó-pástétom elkészítésének titkát, az éttermek séfjei pedig megismerkedhetnek az izraeli konyha receptjeivel.

A rendezvényt a kultúrák közötti párbeszéd európai évének jegyében a Béke-Shalom Baráti Társasággal közösen rendezi meg az Apáczai művelődési központ. A tervek szerint még ebben az évben bemutatják a cigány, az olasz és a magyar kultúra hagyományait is – tette hozzá Wohner Csaba intézményvezető.

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]