Pokorni: a Magyar Gárda rossz az országnak

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 27. Pokorni Zoltán szerint, ami ma Magyar Gárda címen történik, az rossz országnak, és kizárólag Gyurcsány Ferencnek jön jól; a Fidesz alelnöke ezért arra kérte a párt szimpatizánsait, hogy ne legyenek szereplői a Magyar Gárdával kapcsolatos “figyelemelterelő akciónak”.

A politikus erről a párt elnökségi ülése után tartott hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: amit a Magyar Gárda szervezői tesznek, az úgy kell az ország állapotával elszámolni nem képes miniszterelnöknek, mint egy falat kenyér.  “Ilyen marketingajánlatot soha még baloldali kormányfő nem kapott” – tette hozzá a politikus.

Mint mondta, nem tudja, hogy jó szándékú, de meggondolatlan emberek naivitása, vagy beépített provokátorok tudatos számítása munkál-e a Magyar Gárda mögött, szerinte feltehetően mindkettő, de annyi bizonyos: “az, ami ma Magyar Gárda címen történik, az rossz, rossz az országnak, rossz az itt élő embereknek, egyvalakinek jó, az égető gondokról a figyelmet mindenáron elterelni kívánó miniszterelnöknek, Gyurcsány Ferencnek, valamint a hisztériakeltésben és a félelemkeltésben érdekelteknek”.

“A legvilágosabban szeretném kifejezni, hogy a Fidesz semmilyen közösséget nem vállal ezekkel a szándékokkal, sőt arra kérem barátaimat, a Fidesz tagjait, hogy maguk se tegyék ezt, ne legyenek akár naivitásból, akár jó szándékból részesei, szereplői, bábjai egy ilyen figyelemelterelő, hisztériakeltő akciónak” – hangsúlyozta.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]