Öngyilkosságot követett el egy rendőr Sarkozy búcsúztatásán

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: STOP

2008. június 24. Feltehetőleg öngyilkosságot követett el az az izraeli rendőr, aki meglőtte magát az izraeli útját befejező Nicolas Sarkozy francia elnök tel-avivi búcsúztatásán – jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

Az incidens riadalmat keltett a Ben Gurion repülőtéren, de nem veszélyeztetett egyetlen más személyt sem.

A Kettes Csatorna izraeli tv-adó felvételeinek tanúsága szerint Sarkozyt és feleségét testőrök hirtelen repülőgépükbe menekítették, míg Ehud Olmert izraeli kormányfőt és Simon Peresz elnököt gépkocsijukba tuszkolták saját testőreik. A tv-adó közölte, hogy Olmert és Peresz később – miután kiderült, hogy az incidensnek vége, elmúlt a veszély – egy végső búcsúszó végett felment Sarkozy repülőgépére. A francia elnök gépe ezután felszállt.

A rádió szerint a feltehetőleg öngyilkos rendőr mintegy 100 méterre posztolt a politikusoktól. Tettének közeli szemtanúja volt két női bajtársa, akiket ennek hatására sokk ért. A Zaka izraeli mentőszolgálat szerint a rendőr nyilvánvalóan öngyilkosságot követett el, más források szerint elképzelhető, hogy rosszul lett a melegtől, és véletlenül lőtte meg magát. A források szerint életét nem tudták megmenteni.

[popup][/popup]