MSZP-székház: a szerződés véglegesítésekor lesz tájékoztatás

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. július 9. A szerződés végelegesítésekor fogja tájékoztatni az MSZP a közvéleményt a párt Köztársaság téri székháza eladásának részleteiről – mondta Puch László, a párt pénztárnoka. A szocialista párt az eladás részleteiről, így a kiköltözés feltételiről is a szerződés véglegesítésekor fogja tájékoztatni a közvéleményt – közölte Puch László. Az MTI annak kapcsán kérdezte a pénztárnokot, hogy az Index internetes portál hétfőn azt írta: a napokban előszerződést kötött az MSZP egy izraeli ingatlanfejlesztő céggel a párt Köztársaság téri székházának eladásáról.

A lap szerint a párt az István utcába tervezett új székházát a lakossági tiltakozóhullám lesöpörte a napirendről. Az Index azt írta: előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a KPVDSZ szakszervezeti székház nagyobbik részét foglalná el az MSZP októbertől. A szocialista párt VIII. kerületi, 1.378 négyzetméteres székházának eladására április elején hirdettek nyilvános pályázatot. A pályázat május 2-i határidejét több komoly érdeklődő kérésére meghosszabbították június 1-ig.

Az MSZP politikai vezetői már a február végi tisztújító kongresszus után kiköltöztek a Köztársaság téri székházból az I. kerületi Vérmező úton található egyik irodaházba. A Köztársaság téren a párt ügyfélszolgálata, a könyvelés és az üzemeltetéssel foglalkozók maradtak. Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök korábban azt mondta: a párt új székháza várhatóan a VII. kerületi István utcában épül fel. Kádi Csaba, a VII. kerületi önkormányzat szóvivője május 11-én azt mondta az MTI-nek: egyetlen panasz érkezett hivatalosan az önkormányzathoz az MSZP István utcába tervezett új székháza miatt.

(Forrás: MTI, Népszava)

[popup][/popup]