Mosley bizalmat kapott

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Független Hírügynökség

2008. június 3. Elegendő szavazatot kapott a keddi bizalmi szavazáson, így továbbra is Max Mosley maradt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke. A Forma 1-et is felügyelő szövetség 68 éves első embere március végén keveredett szexbotrányba, miután egy angol bulvárlap olyan felvételeket közölt róla, amelyeken prostituáltak körében, náci szerepjátékot játszva folytat szado-mazó szexet.

   
  Max Mosley  

Mosley-ről a News of the World című újság még március végén közölt olyan felvételeket, amelyeken a Forma 1-et is ellenőrző Nemzetközi Autómobil Szövetség 68 éves elnöke látható, amint öt prostituált körében náci szerepjátékot játszva szado-mazo szexet folytat.

A náci díszlet azért is kínos volt Mosley számára, mert annak idején apja, Oswald Mosley volt a brit náci párt alapítója. Brit zsidó szervezetek, illetve korábbi Forma 1-es pilóták, végül a száguldó cirkusz “ura” Bernie Ecclestone is lemondásra szólította fel.

Legutóbb már a vezető autógyárak (BMW, Toyota, Honda, Mercedes) is jelezték, féltik presztízsüket és főleg a szponzorpénzeket, így nem látják tovább szívesen Mosley-t az elnöki pozícióban.

Mosley nős, két gyereke van, a FIA elnöki tisztét 1993 óta tölti be.

[popup][/popup]