Lapozgatás az interneten

Írta: Feldmájer Sándor - Rovat: Archívum

Lapozgatás az interneten

http://www.jpost.com/

Reggel felébredsz és megfőzöd a kávét (tudod, szombaton és zsidó ünnepnapokon nem főzhetsz), elő­veszed kedvenc napilapodat és olva­sol. Tudom majd mindenki (én is, még szombaton is) magyar napilapot olvas. De ha beírod a fenti ottlap cí­met, máris a „kezedben” van a friss napi JERUSALEM POST INTERNET EDITION.

A bemutatkozó oldal a Post címlap­ja rövid tartalmi ismertetőkkel és szí­nes képekkel a legfontosabb hírek­ről. Természetesen minden hír címe aktív: rákattintva azonnal tovább lép­hetünk és elolvashatjuk az írást tel­jes terjedelmében. A lap bal oldalán hosszú felsorolásból választhatja ki mindenki az őt érdeklő témát:

FRONT PAGES (címlap)

NEWS (hírek)

BUSINESS (üzlet)

OPINION (vélemények)

COLUMNS (publicisztika)

FEATURES (kommentár)

…és még hosszan tovább.

Találhatunk egy kiváló keresőt is: a ‘SEARCH’ kockába beírva a kere­sett szót, kifejezést, témát, akkor végignézhetjük az elmúlt hónapok valamennyi számát.

Vigyázzunk: az E MAIL EDITION más újságokkal ellentétben nem ingyenes; 6 hónapra 24,95 USD az előfizetési díj. Ha ezt befizeted, e mail címedre naponta elküldik a friss újságot. (Sokkal egyszerűbb és ingyenes, ha megkeresed a www.cranyon.net ottlapot, és megtervezheted saját napilapod. Ha kívánod, akkor például FELDMAJER SUN naponta összegyűjti a világ angol nyelvű sajtó­jának legfontosabb zsidó vagy egyéb szabadon választható híreit.)

Ha nem főztél szombaton és jom tov-kor kávét, jól tetted, mert ezen a napon a Jerusalem Post sem jelenik meg, és ha nincs friss újság, amit ol­vass hozzá, akkor minek az ital?!

Címkék:1998-02

[popup][/popup]