Komputermagazin a judaizmusról

Írta: Arató János - Rovat: Archívum, Technika - tudomány

Hangokat, szövegeket, grafikonokat, mozgóképeket és animációt kombináló multimédia-magazinnal próbálja közelebb hozni Izraelt a világ zsidóságához a Jerusalem Multimedia Productions (JEMM) cég.

Amint azt Meir Fachler, a JEMM helyettes elnöke kifejtette, a zsidóság szolgá­latába kívánják állítani a CD-ROM – csak leolvasható memóriás kompakt lemez – technológiát. Abból indulnak ki, hogy egyedül Észak-Amerikában mintegy 500 000 zsidó háztartás rendelkezik CD-ROM-hajtóműves komputerrel.

A magazin egy felnőtteknek szóló és egy vásárlási és tinédzserek számára írt részből tevődik össze. A felnőtteké olyan témákat tartalmaz, mint például a Golan-fennsík feladása körüli viták. A cikkeket komputeregérrel hozzáférhető grafi­konok és videoclipek egészítik ki. A vásárlási rész a CD-ROM kereskedelmi ele­me, és a JEMM reméli, hogy a nagyobb mérvű reklámozás a jövőben lehetővé te­szi az éves előfizetési díj 69,95 dollárra csökkentését. A gyermekeknek szánt rész a többi között animáció révén elmagyarázza a zsidó ünnepeket és hagyo­mányt, továbbá hébert tanít.

 

Címkék:1996-02

[popup][/popup]