Izrael pixelekben – fotópályázat

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Népszabadság Online

2008. április 28. Nem egészen négy napig lehet még nevezni a Pixrael című online fotópályázatra, amelyet Izrael állam megalapításának 60. évfordulója és az Európai Unió által meghirdetett, a kultúrák közötti kommunikáció éve apropóján indított a KIDMA Magyarország Egyesület, néhány más civil szervezettel közösen.

A pályázat, amelyre eddig ezernél több felvétel érkezett mintegy másfélszáz versenyzőtől, teljesen nyitott. Amatőrök és profik egyaránt jelentkezhetnek Izraelben készült képeikkel. A verseny célja, hogy megmutassa az ország ezer arcát, és a művészet segítségével párbeszédet kezdeményezzen vallások és kultúrák között.

A díjnyertes képeket május 28. és június 30. között szabadtéri kiállításon láthatja majd a közönség a budapesti Gödör Klub feletti parkban, ahol koncerteket és a térséghez kapcsolódó kulturális rendezvényeket is tartanak majd.

A fotópályázat zsűrije, amelynek elnöke Féner Tamás fotóművész, öt kategóriában ítél majd oda díjakat, összesen több mint 1 millió forint értékben. A pályázat és a szabadtéri kiállítás védnökei: Aliza Bin-Noun, Izrael Állam magyarországi nagykövete és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere.

Az oline kiállítás oldala és jelentkezés: a http://www.pixrael.hu oldalon.

Pályázati határidő: 2008. május 2.

[popup][/popup]