Hogy került nyilaskereszt Uri Geller műsorába?

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Hírszerző

2008. május 08. Nyomozást indított a rendőrség a Kiválasztott első adásában szereplő Szentpéteri Attila nyilaskeresztnek látszó kitűzője miatt – adta hírül a Blikk.

A rendőrök hetekig vizsgálódtak, majd végül megalapozottnak találták a gyanút, és nyomozást indítottak A Kiválasztott című műsorban felbukkanó nyilaskereszt ügyében – értesült a Blikk. A lap információit a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették. Önkényuralmi jelkép használata vétség miatt indítottunk nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte Csillag Melinda.

Hiába viselte tehát a műsorban a fekete bőrkabátján a nyilaskeresztnek látszó díszítéseket Szentpéteri Attila, egyelőre nem őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével. Feltehetően tanúként azonban ő is idézést kaphat, csakúgy, mint a csatorna vagy a műsor illetékesei, de akár még a stylist is, aki a szereplők viseletéért felel.

A tanúknak azonban igazmondási kötelezettségük van, s feltehetően az ő vallomásaik alapján derülhet ki, ki a felelős azért, hogy a tiltott önkényuralmi jelképnek látszó díszítés a képernyőre kerülhetett. A ruhát a díszítéssel nem én választottam, és nem is én döntöttem, hogy viselem – nyilatkozta nemrég Attila a Blikknek, aki akkor kijelentette: “nem vagyok nyilas, csak büszke magyar!”.

A törvény szerint egyébként az önkényuralmi jelkép használata vétségét az követi el, aki “ilyet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz” – írja a lap. Amennyiben bebizonyosodik a vétség, pénzbüntetést szabhat ki érte a bíróság. Magyar Rita, a TV2 PR csoportvezetője a lappal közölte: a csatorna mindent meg fog tenni, hogy elősegítse a nyomozást.

[popup][/popup]