Hírek

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Hazai dolgaink

MAZSIKE-közgyűlés csak jövőre

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület Elnöksége 1993. március 7-re kívánja összehívni soros, tisztújító közgyűlését. Kéri a szervezet tagjait, hogy az Egyesület fellendítését szolgáló olyan javaslataikkal, kezdeményezéseikkel segítsék az előkészület munkáit, amelyek beépíthetők a MAZSIKE programjába.

A Szombat a következő hónapokban publikálni kívánja a témával kapcsolatos olvasói véleményeket.

WlZO-bazár

A WIZO magyarországi szervezete immár hagyományt őrizve december 13-án vasárnap 15 órai kezdettel rendezi meg jótékonysági bazárját, a hitközség Goldmark-termében (VII., Síp u. 12.). Aki teheti, a bazárt megelőző héten telefonon ajánlja fel kínálatát Simon Ivánná 1294-146-os, vagy napközben 1180-550-es telefonszámán. A bevételt a Ben jehuda óvoda, ifjúsági csoportok izraeli táboroztatása és az etióp zsidók izraeli beilleszkedésének elősegítése céljára kívánják fordítani.

Hibaigazítás

Novemberi számunk 28. oldalán közölt facsimile levél alól, a nyomda hibájából lemaradt a képaláírás. Kardos Albert nyelvtudós, a debreceni Zsidó Gimnázium igazgatója volt a levélíró, s Balthazár Dezső református püspök a címzett.

Köszönetnyilvánítás

Judit Krausz követasszony és Mirjam Fried, a Szohnut budapesti irodájának a munkatársa köszönetüket fejezik ki mindazoknak a családoknak, akik az 5753. zsinagógai év Ros Hásána ünnepén olyan izraeli édesanyákat láttak vendégül, akik gyerekeiket a budapesti Pető Intézetben kezeltetik. A hosszú budapesti tartózkodás során az anyukákra nehezedő magány elviselésében Radványi Uli, Beer Ági, Oltiné Guttmann Kati és Herskovits Vera segítettek.

Ez év szeptemberében Cád Kadima (egy lépés előre) néven megnyílt Izraelben az első olyan speciális óvoda, melynek alkalmazottait a Pető Intézetben képezték ki.

(m. i.)

Egyenlőség

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 1992. februári bejegyzéssel létrehozta az Egyenlőség Alapítványt. Az Alapítvány célja a zsidó kultúrát és tudományt szolgáló irodalmi és művészeti tevékenységek támogatása, a fiatal tehetségek felkarolása.

Az Alapítvány Bankszámla száma: Leumi Hitelbank, 1052 Bp., Bárczy I. u. 3-5.

LHB 103382-Magyar Zsidó Kulturális Egyesület Egyenlőség Alapítvány.

A befizetett adományok, ha a fenti célokra érkeznek, adómentesek.

Címkék:1992-12

[popup][/popup]