Fidesz: „Gyurcsány hazudott az egész világnak”

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. március 2.

A szocialistáknak mindig az az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket – reagált Répássy Róbert a The Timesban megjelent Gyurcsány Ferenccel készült interjúra.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban elmondta: a Fidesz nem vállal érdekközösséget az antiszemitákkal, tehát Gyurcsány Ferenc hazudott a The Timesnak, és azon keresztül az egész világnak.

Gyurcsány azon kijelentésére, hogy a Fidesz érdekközösségben áll a szélsőjobboldali antiszemita erőkkel a politikus úgy reagált: A szocialistáknak mindig ez az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket, amikor saját népszerűségük a mélyponton van. Gyurcsány Ferencről tudható, hogy nemzetközi hazudozó lett, hiszen a “Hazugság Openen” nyolcadik helyet szerzett. Szomorú, hogy a külföldi sajtóban is a magyar kormányfőn röhögött a fél világ, amikor kiderült róla, hogy hazudott a népének.

Gyurcsány Ferenc ebben az interjúban is hazudik – folytatja Répássy. “Nem azon a színpadon történt a Fidesz politikusainak a fellépése, és különösen nem abból az apropóból, mert felolvastak bizonyos neveket. A Fidesz egyik politikusa éppen arra intette az egybegyűlteket, hogy az erőszak nem jó válasz a hazugságra, éppen a békés gyülekezésre hívta fel a jelenlévőket. Tehát Gyurcsány Ferenc több szempontból is hazudik, amikor azt állítja, hogy Fidesz közösséget vállalt volna ezekkel az akciókkal“.

Az Árpád-sávos zászlóval kapcsolatban a fideszes politikus azt mondta: “Gyurcsány Ferenc egy történelmi szimbólumot szándékosan félreértelmez, hiszen a nyilaskeresztes zászlónak a nyilaskereszt volt a lényege, ez fejezi ki az önkényuralmi jelképet. A nyilaskereszttől megszabadított történelmi zászló az Árpád-sávos zászló. Hogy mennyire legális az Árpád-sávos zászló vagy címer használata, azt mutatja, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnak a címerében is megjelenik”.

(Forrás: InfoRádió)

[popup][/popup]