Felhívás az Olvasókhoz

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Felhívás az Olvasókhoz

 

Rovatunk nyitva áll Olvasóink számára is. Szívesen fogadjuk véleményeiket, hozzászólásaikat, felmerülő kérdéseikre igyek­szünk behatóan válaszolni.

  1. Kérjük, írjanak női rokonokhoz, ősökhöz, példaképekhez fűződő emlékeikről, illetve fennmaradt történeteikről. Fotókat, dokumentumokat, illetve ezek másolatait is nagy örömmel lát­juk, esetleg a rovatban közöljük, az eredeti dokumentumokat kérésre visszajuttatjuk.

  2. Ha van női olvasóink számára olyan tárgy, amely szimbo­lizálja zsidó nőiségüket, kérjük, írják meg a tárgy egyéni és Önökhöz fűződő történetét, jelentőségét. Szívesen látunk ezekről rajzot, illetve fotót. Tervezzük, hogy írunk a zsidó női divat változásairól.

  3. S mindezeken kívül személyes élményeikre is kíváncsiak vagyunk, hagyományhoz, szertartásokhoz vagy egyéb családi eseményekhez kapcsolódó első élményeikre, illetve későbbi emlékeikre, tapasztalataikra is, melyek véleményük szerint meghatározóak voltak női identitásuk formálódásában.

Az utókor számára megőrzendő, magunk örömére ter­jesztendő, nagyanyáinkat ünneplendő, régi családi zsidó éte­lek receptjeit is szeretnénk, ha eljuttatnák hozzánk. Tervezzük egy zsidó szakácskönyv kiadását is.

  1. Egy hamarosan elkészülő, az esküvőről, házasságról szó­ló számunkhoz várunk visszaemlékezéseket: a párválasztás körülményeiről, arról, hogy milyen kapcsolatban álltak leendő házastársukkal az esküvő előtt (hol, hogyan találkoztak, ha ta­lálkoztak), kik és hogyan vettek részt a házaséletre való felké­szítésben és előkészítésben, miből állt a „hozomány”, milyen lehetőségeik voltak esetleges nemtetszésük kifejezésére, mi­lyen választási lehetőségeik voltak házasságon belül, mennyi­ben változott az életük a házassággal.

Hozzászólásaikat, leveleiket, kérjük, küldjék el elektronikus postaládánkba, melynek címe: [email protected] – vagy a Szombat szerkesztőségébe, s kérjük, írják rá: Esztertáska.

Kérjük, jelezzék minden esetben, hogy hozzájárulnak-e az eljuttatott anyagok, visszaemlékezések, vagy azok részletei­nek, valamint a fényképek, dokumentumok esetleges közlésé­hez. Együttműködésüket, a rovat további és folyamatos színe­sítését, bővítését előre is köszönjük!

A rovat szerkesztői

Címkék:2001-01

[popup][/popup]