Fegyveresek hatoltak be egy jeruzsálemi rabbiképzőbe – nyolc halott!

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Hírszerző

2008. március 6. A két fegyveres egyikének derekára robbanószerkezet volt erősítve. Harmincöten megsebesültek. Gázai lakosok sortüzekkel ünnepelték a szeminárium elleni támadás hírét.

Két fegyveres behatolt Jeruzsálem Kirját Móse negyedében egy Talmud iskolába, és lövöldözni kezdett csütörtökön napnyugtakor – közölte a rendőrség.

A mentők szerint a lövöldözésnek legalább nyolc halálos áldozata volt. Izraeli médiajelentések szerint legalább 35-en megsebesültek.

A két elkövetőt agyonlőtték. Egyiküknél övre erősített robbanószerkezetet találtak – közölte az izraeli közszolgálati televízió.

Szemtanúk elmondása szerint a fegyveresek behatoltak egy terembe, ahol legalább nyolcvanan voltak, és tüzet nyitottak.

A Kirjat Móse-i Merkaz Harav (Talmud iskola) ismert iskola, nevét gyakran a ciszjordániai telepesmozgalom vezetőivel hozzák kapcsolatba.

2007 óta palesztin fegyveresek nem követtek el támadást Jeruzsálemben, bár a rendőrség és a katonaság számos kísérletet hiúsított meg. Jeruzsálem korábban gyakran volt palesztin merényletek célpontja, beleértve az autóbuszokon elkövetett öngyilkos merényleteket is.

Gázában lakosok sortüzekkel ünnepelték a szeminárium elleni támadás hírét.

A támadást egy eddig ismeretlen palesztin csoport vállalta magára – jelentette este a Hezbollah libanoni síita szervezet műholdas tévéadója, az al-Manar. A szervezet a Kataeb Ahrar el-Dzsalil (Galilea felszabadító brigádjai)-Emád Mugnije és Gáza mártírjai névre hallgat a Hezbollah-tévé beszámolója szerint. Mugnije a Hezbollah egyik magas beosztású parancsnoka volt, a világ egyik legkeresettebb terroristája. Autóba rejtett pokolgép robbanásában halt meg február 12-én este a szíriai fővárosban.

Csütörtök este újabb rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezetből izraeli terület ellen. A rakéta egy lakóházat talált telibe Szderót városában, a repeszek két polgári személyt megsebesítettek. Négy palesztin fegyveres halt meg izraeli légi csapásban csütörtökön a Gázai övezetben.

[popup][/popup]