Építő légkörű találkozó a Szentszék és Izrael állam bizottságai között

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. július 13. Július 11-én, szerdán Jeruzsálemben, az izraeli külügyminisztériumban ült össze a Szentszék és Izrael állam közötti kétoldalú munkabizottság.

  Jeruzsalem_Jerusalem  
  Jeruzsálem  

A találkozó célja az volt, hogy folytassák a gazdasági egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat a függőben levő adózási és az egyházi tulajdonokra vonatkozó kérdésekben. Ezek tisztázása szükséges ahhoz, hogy az egyház számíthasson a tevékenységéhez szükséges jogi és pénzügyi biztonságra.

A szóban forgó egyezmény része az 1993-ban aláírt, az egyház és az állam kapcsolatát szabályozó alapelveket tartalmazó Alap-megállapodásnak („Fundamental Agreement”). Az azóta eltelt csaknem másfél évtized alatt az alapelveket megvalósító kiegészítő megállapodásokat célzó tárgyalások többször megszakadtak, majd újrakezdődtek.

A július 11-i tárgyaláson a bizottságok építő jellegű légkörben folytatták munkájukat, hogy rövid időn belül megállapodásra jussanak. A két fél elhatározta, hogy szeptember 3-án újra találkoznak Jeruzsálemben – olvasható a ZENIT összefoglalójában.

(Forrás: Magyar Kurír)

[popup][/popup]