Elfeledkezett a részegen készített bombákról a pedofil neonáci

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: InfoRádió / Daily Telegraph

2008. június 25. Sok a szöveg, most már cselekedni kell – vélte a neonáci Martyn Gilleard, aki el is készített négy, bevetésre alkalmas bombát. A fia ágya alá rejtett robbanószerkezetekre akkor akadt rá a rendőrség, amikor pedofil képek után kutatták át a lakását.

Négy éles bombát, egy kézigránátot, puskaport, kanócot, kardokat és egyéb harci eszközöket talált a brit rendőrség az újnáci Martyn Gilleard East Yorkshire-i otthonában. Mindezt amellett a 39 ezer pedofil kép mellett, amelyre az illető számítógépén bukkantak rá a hatóságok.

Az úgyszintén lefoglalt feljegyzések közt szerepel az alábbi is: “Ne legyenek illúzióink, háborúban állunk. Hacsak a brit jobboldal végre a beszéd helyett el nem kezdi a faji háborút, sosem szerezzük vissza, amit elvettek tőlünk.”

Itt az idő, hogy ne csak beszéljünk a mecsetek felrobbantásáról, a visszavágásról, hanem cselekedjünk is – írta a neonáci. A lakásban antiszemita irodalmat is találtak, és olyan fényképekre bukkantak, amelyek Martyn Gilleard Hitler iránti csodálatát bizonyítják.

A rendőrség különösen veszélyesnek minősítette a fiatalembert, akit korábban már elítéltek 34 Winchester illegális birtoklása miatt.

John Parkinson, a West Yorkshire-i terrorizmusellenes egység parancsnoka úgy nyilatkozott: nem elég, hogy Martyn Gilleard szélsőjobboldali nézeteket vall, de képes arra, hogy azok szerint is cselekedjen.

A 31 éves Martyn Gilleard csupán brit nacionalistának nevezte magát, a parancsnok szerint azonban veszélyes terrorista, aki készen áll erőszakot alkalmazni.

A letartóztatott férfi egyébként azzal védekezett, hogy a pornográf képeket csak kíváncsiságból töltötte le, a 35 milliméteres filmdobozból készült bombákat pedig részegen készítette, és később megfeledkezett róluk.

Ha bűnösnek találja a bíróság, az újnáci férfi akár életfogytiglan büntetést is kaphat.

[popup][/popup]